Site Overlay

Πιτάκια με κατσικίσιο γιαούρτι και αλεύρι ζέας

Υλικά:

  • 150γρ. αλεύρι ζέας ολικής
  • 150γρ. αλεύρι ντίνκελ
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 100μλ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γλ. αλάτι Μεσολογγίου
  • 1 κουπάκι κατσικίσιο γιαούρτι (χωρίς πέτσα)

Για την γέμιση:

  • 300γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για το τελείωμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • ½ κούπα σουσάμι
  • λίγο παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε τα άλευρα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Στο μεταξύ τρίβουμε το τυρί μας στον τρίφτη κι ανακατεύουμε με το αυγό και το πιπέρι μέχρι να δέσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, ανοίγουμε καλά και τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση. Κλείνουμε καλά με το χέρι μας και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Περνάμε τα πιτάκια μας με ένα πινέλο με έναν κρόκο αραιωμένο με λίγες σταγόνες νερό και ρίχνουμε από πανω σουσάμι και παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.

Αντί για τυρί μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε στη γέμιση, πχ. λουκάνικα, μανιτάρια, κίτρινα τυριά…

Καλή απόλαυση!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *