Site Overlay

Σπιτική γκρανιόλα χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • 5 κ.σ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 1 κούπα τσιπς καρύδας
  • ½ κούπα ωμά κάσιους
  • ½ κούπα ωμά αμύγδαλα
  • ½ κούπα καρύδια
  • ½ κούπα ωμά φουντούκια
  • ½ κούπα ωμό φιστίκι Αιγίνης
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ. σπόρους κάναβης
  • 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα μαύρες σταφίδες

Για το σιρόπι:

  • 5 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 5 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο multi τους ξηρούς καρπούς, ίσα ίσα να σπάσουν σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από αυτά για το σιρόπι.

Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτια τα υλικά για το σιρόπι, ίσα ισα να λιώσουν και να ενωθούν.

Ρίχνουμε το σιρόπι στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Απλώνουμε καλά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 με αέρα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα στα 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά κι αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο.

Καλή απόλαυση!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *