Υλικά:
- 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κούπα μοτσαρέλα ή γκούντα ή μιξ μαλακών τυριών
- ½ κούπα γραβιέρα ή ρεγκάτο ή κάποιο άλλο αλμυρό τυρί που λιώνει εύκολα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε φέτες περίπου 3 χιλ. .
Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.

Μεταφέρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια σε πυρέξ κι ανακατεύουμε καλά να ανακατευτούν με τα τυριά μας.

Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

Αφήνουμε να κάτσει ενα τέταρτο πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!!!