Υλικά:
- 250γρ. φασόλια γίγαντες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κλωνάρια σέλινο
- ½ ματσάκι μαιντανό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. πιπέρι
- ¼ κ.γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
- ¼ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- 200γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
- 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλίαζουμε τουλάχιστον 12 ώρες τα φασόλια και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, το σέλινο και τον μαιντανό. Τοποθετούμε σε πυρέξ μαζι με τα μπαχαρικά.

Προσθέτουμε τα φασόλια μαζί με το νερό τους, την σάλτσα ντομάτας και το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε. Θέλουμε το νερό να σκεπάσει τα υλικά μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να τελειώσει το νερό.
