Site Overlay

Κεκάκια με ελαιόλαδο και φαρίνα ολικής

Υλικά:

  • 200γρ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 4 αβγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300γρ. γάλα κατσικίσιο
  • 500γρ. φαρίνα ολικής
  • 3 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα , το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.

Τέλος προσθέτουμε την φαρίνα και χτυπαμε ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Αν θέλουμε μοιράζουμε το μείγμα σε δυο μπολ και στο ένα βάζουμε κοσκινισμένο το κακάο.

Μοιράζουμε σε θήκες cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150o για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Καλή απόλαυση!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *