Site Overlay

Αφράτα ψωμάκια για burger στον αρτοπαρασκευαστή

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 250 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. γάλα ή νερό
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό, το λάδι, το αυγό και τη ζάχαρη στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.

Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και τη μαγιά και το βάζουμε να δουλέψει στο πρόγραμμα για ζύμες. Στον Kenwood που χρησιμοποιώ κρατάει 1,5 ώρα.

Αφόυ τελειώσει το φούσκωμα αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια και βάζουμε τη ζύμη.

Την χωρίζουμε σε 8 με 10 μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα έτσι ώστε να έχουν κενά μεταξύ τους.

Όταν έχουν διπλασιαστεί (περίπου μισή ώρα) τα αλείφω απαλά με ένα πινέλο, με το μείγμα του αυγού και πασπαλίζω με το σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190o στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *