Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μιρό καρβελάκι ψωμί ολικής
- 2 αβγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κ.σ ξύδι
- 50γρ. γραβιέρα (προαιρετικά)
- 50γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- 1 κ.γλ. αλάτι μεσολογγίου
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό βάζουμε το ψωμί, αφου το έχουμε καθαρίσει από την κόρα του, μέχρι να μουλιάσει καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μείγμα.
Τρίβουμε τη γραβιέρα και την προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπωλ.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας, κλείνουμε το μπωλ κι αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα για να δέσουν οι γεύσεις.
Πλάθουμε στο μέγεθος που μας αρέσει και πριν ψήσουμε λαδώνουμε ελαφρώς την γκριλιέρα.
Μπορούμε να καταψύξουμε τα κεφτεδάκια και να τα ξεπαγώσουμε από το προηγούμενο βράδυ μέσα στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
