Υλικά:
- 160γρ. αλεύρι ντίνκελ
- 100γρ. αλεύρι βρώμης
- 10γρ. κορν φλάουρ
- 5γρ. σόδα φαγητού
- 2 πρέζες αλάτι
- 70γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 125γρ. λάδι καρύδας ή αγελαδινό βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη καρύδας
- 1κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 100γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα πέντε πρώτα υλικά.
Σε μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν το ταχίνι, το λάδι καρύδας και τη ζαχαρη καρύδας.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα των στερεών υλικών, μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα μας.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με την σπάτουλα.
Πλάθουμε μπαλάκια των 20γρ. και τα τοποθετούμε, με απόσταση γιατί απλώνουν, σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 6 με 7 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε τα αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα πάνω στο ταψί και με σπάτουλα τα μεταφέρουμε σα σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Όσο είναι ζεστά είναι ακόμα μαλακά, μόλις κρυώσουν γίνονται τραγανά. Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό κουτί που κλείνει καλα και διατηρούνται ( αν μείνουν) για 2 με 3 εβδομάδες.

Καλη επιτυχία και καλή απόλαυση!